DRÖM STORT - BÖRJA MED DET LILLA


Igår, på påskdagen, predikade Fredrik utifrån en fråga han fick av ett barn: “Vad är det  viktigaste?” Denna stora fråga utmanar förstås och den utmanar mig. Fredrik hittade ett tydligt svar i bibeln, 1 Kor 1-11. Enligt Paulus är det att Kristus dog för våra synder, så som Skrifterna sa, att han blev begravd, att han uppstod på tredje dagen och att han visade sig för mer än 500 personer. Bland dem Petrus som hade förnekat honom och Thomas som tvivlade på att det verkligen var Jesus han såg framför sig.


Vad Jesus själv säger att är det viktigaste i Skrifterna, lagen och profeterna, känner vi väl till. Älska Gud och älska din nästa. (T ex Matt 22:34-40)


Vad Gud visar är viktigast kan vi ana genom hela bibeln. Hans plan, ända från början, är att ha en kärleksfull relation med människan. Den längtar han så mycket efter så att han, trots att människan genom synden valde bort möjligheten att vara nära Den allra heligaste, skickar sin egen älskade son för att som ett perfekt offerlamm, utan skuld, ta ALLAS ALLA synder och övervinna döden och igen öppna vägen till Gud. Det är ju faktiskt så som du och jag fick valmöjligheten att ingå i Guds viktigaste plan för skapelsen. Det är hisnande, inte sant?


Vad kan vi då göra som gensvar? Hur älskar vi Gud? Hur älskar vi vår nästa? Svaren finns i bibeln. Det är bara du och Gud som kan veta vad planen med just ditt liv är. MEN Guds viktigaste plan, så läser jag i bibeln, är att ha en relation med ALLA. Jesus gör det möjligt och han LÄR oss hur vi kan älska Gud och hur vi kan älska varandra. Jag drömmer om att sätta Guds plan allra överst på min lista, om att bli skickligare på att handla rätt, oavsett kostnad och konsekvens. Men jag kan bara börja i det lilla, jag kan alltid börja i vardagen.


/Benjamin Nyman

HEMGRUPPER


Vi träffas ofta i kyrkan, men vi vill också träffas mer, närmre vardagen, i hemmen. Om du vill upptäcka tillsammans i grupp vad Jesus säger och vad han lär oss om Guds plan så är det bara att höra av dig till benjamin_nyman(AT)yahoo.com så hjälps vi åt att hitta en grupp för dig.

Vecka 14

TisdagOnsdag


Torsdag


LördagSöndag

Vecka 15

TisdagOnsdag
Torsdag


Fredag


Lördag
Söndag
09:30  Bön

18:00  Körövning för alla


14:00  12 Korgar öppnar


18:00  Språkcafé


10:00  12 Korgar öppnar

18:00  Gudstjänst på tigrinja


10:30  Gudstjänst med nattvard

15:00  Spelsöndag

17:00  Träning för alla
09:30  Bön

18:00  Körövning för alla


10:00  Föräldragrupp

14:00  12 Korgar öppnar

17:00  Bibelsamtal på finska


18:00  Språkcafé


Familjefredag & Preteens


10:00  12 Korgar öppnar

17:00  TEMA Lovsång med Jenny Hellsing

18:00  Gudstjänst på Tigrinja


10:30  Gudstjänst med Nattvard

15:00  Spelsöndag

17:00  Träning för alla