RESAN SÖDERUT


Jag har redan varit hemma ett tag nu, men jag har inte fått tillfället att berätta om resan till Tanzania och Mozambique så jag passar på nu när sommarvärmen är densamma som den i Pemba.


I Tanzania gällde det som vanligt mest arbete på Habari Maalum, både med Mediacentret och med colleget. På det sistnämnda var det mest planering av utrustning och akustik till två elevstudios. På mediacentret hade vi möten om Swahili Coast och de utmaningar som vi möter där, då vi just nu bara har 3 medarbetare som arbetar med uppföljningen i fält och enbart en som jobbar med just uppföljning av lyssnare på kontoret, trots att arbetet växer så oerhört fort nu. Sen, förstås, mycket arbete med kompetensutveckling i musikstudion.


I Pemba, Mozambique, besökte vi Radio Wimbe. Första gången jag fick träffa teamet som driver en liten lokalradio som sänder live från 0500-2100 varje dag och bearbetar så varierande ämnen som nedskräpning, droger och problem inom familjen på fyra lokala språk…! Imponerande. Med otroligt enkla medel påverkar man på djupet. Vi fick höra flera starka berättelser om vad radion betyder för familjer och samhälle. Min roll blev att träna producenterna i hantering av deras tekniska utrustning, efter de behov de sagt att de hade.


Det var en extra rolig resa eftersom jag nu fick arbeta lite mer praktiskt även i ett av de andra projekten i regionen. Och framförallt oerhört kul att träffa teamet på Radio Wimbe, jag är fortfarande lycklig över att ha fått lära känna dem och att jag nu får vara med och arbeta tillsammans med dem för vår gemensamma vision, att se förvandlade människor och samhällen!


/Benja

Vecka 24

Onsdag


Fredag


LördagSöndag

Vecka 25

OnsdagFredag


Lördag


Söndag


Vecka 26

Fredag


Lördag


Söndag14:00  12 Korgar öppnar


16:00  AW Träning för alla


10:00  12 Korgar öppnar

17:00  Gudstjänst på finska


10:30  Gudstjänst

15:00  Spelsöndag

17:00  Träning för alla
14:00  12 Korgar öppnar

17:00  Bibelsamtal på finska


16:00  AW Träning för alla


10:00  12 Korgar öppnar


10:30  Gudstjänst från NYHEM

15:00  Spelsöndag

17:00  Träning för alla

16:00  AW Träning för alla


17:00  Gudstjänst på finska


10:30  Gudstjänst

15:00  Spelsöndag

17:00  Träning för alla

SOMMARPROGRAM


Det kommer vara ett mycket lugnare tempo i församlingens lokaler över sommaren. Men i Församlingen kan det hända vad som helst. Njut av naturen,  gemenskapen, Guds godhet och härliga sommarkonferenser. Du kan alltid få senaste programmet på:

http://pingststrangnas.se/kalender.html