HERREN ÄR MIN HERDE


Psalm 23:1, om du har bibeln på telefonen vill jag att du öppnar och läser där. Det finns alltid så mycket att se även i de vanligaste bibelverserna. Idag frågade jag Gud vad jag skulle skriva om, jag hade många egna tankar… men så skulle jag skriva om det som var dagens bibelord i min bibelapp. Ett av de vanligaste i hela vår kristna tradition. Vad säger man då mer om detta?


När Herren är min herde behöver jag inte sakna något. Detta kommer igen i Apg 4:32-37. De sålde allt som de hade och ingen led någon nöd. Det är ganska radikalt, förstås, men ganska logiskt… När vi ger allt vi har för varandra så lider ingen någon brist… Om vi nu är Herdens kropp, så är det ju såhär som vi ska ta hand om varandra? Ge ut av oss själva för varandra, så som han gjort för oss. Det är tydligt i Joh 15, där Jesu bud specifikt är att vi skall älska Gud genom att älska varandra med utgivande kärlek. Vilket f.ö. är hela gamla testamentet (Matt 7:12 och Mark 12:28-34)


Hur ska man kunna göra det här? Små steg på Hans vägar är alltid bättre än ett blankt nej. Är du villig att ge lite mer av din tid och lyssna på någon? Är du villig att ge lite till av din ekonomi för något annat utav Hans barn? Är du villig att ge lite mer av de andliga nådegåvor du fått för att bygga på Hans församling? Du och Gud vet bäst vad du kan göra - ingen annan.


Han för oss på rätta vägar för sitt namns skull. Vi får löften - som är sanna - men de gäller hela hans familj. Och vi ska inte glömma vad han önskar från oss. Och det som är den stora trösten är att vi är lovade Helig Ande för att få kraft och hjälp att vara hans vittnen. I oss själva kan vi inte leva upp till detta. Men i tro kan vi börja ta små steg och följa vår Herde - och be om ledning och hjälp.

LÄRDAG 25 AUGUSTILördag 25 augusti kickstartar vi terminen. Ta med mat så delar vi på det som kommer. Vi inspirerar varandra och ber för det som ligger framför. Med Gud och mycket kärlek till varandra kan vi ha stora förväntningar på framtiden.

Vecka 34

Onsdag


Fredag


Lördag
Söndag

Vecka 35

OnsdagFredag


Lördag


Söndag14:00  12 Korgar öppnar


16:00  AW Träning för alla


10:00  12 Korgar öppnar

15:00  KICKOFF för hela församlingen

17:00  Gudstjänst på finska


10:30  Gudstjänst

15:00  Spelsöndag

17:00  Träning för alla
14:00  12 Korgar öppnar

17:00  Bibelsamtal på Finska


16:00  AW Träning för alla


10:00  12 Korgar öppnar


10:30  Gudstjänst

15:00  Spelsöndag

17:00  Träning för alla