HÄLSNING FRÅN 12 KORGAR


Sitter här i soffan på 12:an i efterdyningarna av denna vecka. Vi har haft ett par intensiva veckor här nere. Fortfarande strömmar det in varor till oss, vilket är fantastiskt. Dock har det varit en prövning för alla som jobbar här, när klädberget växer och bokberget svämmar över. Vi försöker se vilka möjligheter som finns just nu, för vi vill ju inte behöva kasta saker bara för att vi har för mycket.


Positivt är att de har kommit i omgångar från Eskilstuna second hand och hämtat kläder från oss och även en butik i Finland kommer hela vägen hit med en lastbil för att hämta saker. Fantastiskt när man har så mycket att man kan dela med sig av sitt överflöd.


I torsdags kväll hade vi en volontärskväll för att försöka locka hit fler frivilliga. Några av våra mest trogna volontärer från kyrkan kom och två nya ansikten, som vi hoppas på, var närvarande.

Vi hoppas på ännu fler volontärer och planerar att ha fler träffar framöver.


Som jag tror många kan känna igen sig i så är vissa dagar tyngre än andra där man känner sig otillräcklig och att orken inte finns där. Men jag känner mig ändå så tacksam för att jag får vara på denna arbetsplats. Jag har ju världens bästa jobb egentligen! Jag får vara kreativ, jobba med hållbarhet, bidra till bistånd och välgörenhet och framför allt, jag får jobba med alla dessa fantastiska volontärer och arbetstränanden som vi omges med på dagarna. Det är en punkt som jag känner berör extra mycket. Vi har folk hos oss,som kanske inte har en självklar plats på en "vanlig" arbetsplats men här får de komma som de är och i sin takt och efter förmåga hitta ett arbetssätt som fungerar för just den personen. Det tycker jag är så värdefullt med detta ställe.


/ Emmanuelle

SEBASTIAN STAKSETLördagen 13/10 kl 19:00 är det konsert i kyrkan. Korvgrillning börjar kl 18:00.


Bön inför konserten på Tisdag, Onsdag och Torsdag klockan 19:00, kom gärna med och be för Strängnäs.

VECKANS BIBELORD


Jeremia 29:11-14