OK, DEFINIERA TRO


Tycker du som jag att det är viktigt att definiera? Om jag inte vet vad ett ord verkligen betyder så är det ju vanskligt att bygga något över huvudtaget på det? Eftersom det viktigaste som definierar mig är min tro på Jesus så är just ordet tro mycket intressant! Bibeln definierar bäst, idag ska jag hålla mig till enbart en av de berättelserna.


I Heb 11 räknas flera av trons hjältar upp som exempel på hur man lever av tro. Ett tydligt exempel är för mig Noas (1 Mos 6f).


Han levde i en ganska jobbig värld där alla andras tankar “alltid var alltigenom onda”. Men Noa var annorlunda. När Herren talade med honom om sina planer för världen och när Gud förklarade vad Noa måste göra - ja då gjorde Noa så. Trots att han blev hånad under bygget av arken predikade Noa omvändelse tillbaka till Gud (2 Petr 2:5 och 1 petr 3:20) under tiden som han byggde på arken, vilket säkert tog ganska lång tid med tanke på storleken…


Noas berättelse lär mig att när man tror:

- lyssnar man på Gud

- gör man som Gud säger oavsett hur dumt eller omöjligt det ser ut i världens ögon.

- delar man med sig av Guds plan så att så många som möjligt ska få valet till liv.

- kan man förvänta sig att hånas.

- finns det konsekvenser om man inte lyssnar på och lyder Gud (Hur hade det gått för Noa och hans familj om han lyssnade men inte lydde?)

- så är det Gud som bestämmer.


För att kolla om det här stämmer även i Nya Testamentet så tycker jag att det är spännande att titta i evangelierna och se om Jesus säger samma sak där.


/Benjamin Nyman

FÖRSAMLINGSLÄGRETAnmäl er till Fredrik och kom med! Kommer vara många viktiga diskussioner där vi tillsammans hittar svar. Finns risk att vi går miste om en bit av svaret om inte just du är med!

VECKANS BIBELORD


Jeremia 29:11-14