UTMANINGAR OCH LÖSNINGAR


Igår var det en fin kväll på Björkenäs.

Tacksam för all förbön. Det behövs.


Vi älskar vårt jobb! Det är så utvecklade, varierande men samtidigt lite tungt ibland. Vi får använda oss av alla våra sinnen. Logistiskt, administrativt, socialt, medmänskligt, tålmodigt, kreativt och mycket mer.


Just nu är den stora utmaningen att hitta lösningar på hur vi kan finna plats eller ge bort vårt stora överskott på kläder och böcker. Lösningen har varit att skänka vidare kläder vi redan sorterat och gått igenom till: Eskilstuna pingst second hand men även en kyrka i Finland har hämtat. Men nu räcker inte det. Det svämmar över med kläder. Så vi tittar på lösningar och ber att vi skall hitta rätt lösning.


När det gäller böcker så har vi precis hittat en lösning som känns så bra och miljövänlig. Innan har vi behövt slänga 2 stora kärl i veckan med böcker, och behövt betala för detta. Men nu kommer vi att kunna lämna in alla böcker som vi inte kan ta vara på till Retuna. Och det bästa med denna lösning är att de har en egen liten bokshop som tar tillvara på de fina och säljbara böcker. Resten av böckerna skickas till återvinning. Så inget slängs eller bränns. Känns väldigt bra!


Vi har även fått lite respons på volontärsidan. Vi har nu 5 anmälda personer.


Sen har vi funderingar på att anordna ett tillfälle framöver för er som vill komma en kväll och sortera kläder. Blir lite kaffe kaka och gemenskap samtidigt som man sorterar kläder.

Ganska trevligt och socialt. Helt och rent i en påse och sopor i andra påsen.


//Natalie

SÖK SANNINGENPå församlingslägret i helgen diskuterade vi hur man är lärjunge, vad är sanning och hur hjälps vi åt att leva som lärjungar som söker Sanningen. Jag tror vi alla hoppas på att det här alltid får vara det som präglar vår gemenskap. Lika Jesus, som är full av NÅD och SANNING.

VECKANS BIBELORD


Johannes 14:6-14