12 KORGAR


Ännu en vecka har snabbt gått förbi. Vi har haft en hektisk höst här på 12:an. Inlämningen av saker har dock börjat minska en aning, vilket ger oss möjlighet att komma ikapp lite med de stora högarna inne på lagret. En av våra volontärer från vår volontärskväll har nu börjat komma och

hjälpa oss oxå. Det känns väldigt positivt.


Vi hade butiken stängd på lördagen Alla Helgons Dag. Detta gav mig och Natalie möjlighet att göra om lite i butiken. Vi har båda många idéer om saker att förbättra. Det är något som man sällan hinner med i de vanliga veckorna, men som vi nu hann göra pga att vi inte behövde förbereda inför lördagen. Det är så kul att få utlopp för det kreativa och gör mycket för arbetsmiljön tycker jag. Tycker att det är viktigt att butiken är i rörelse och förändras och aldrig stagnerar.


Imorgon kommer Ing-Britt från organisationen Skynket hit till 12 korgar för att sälja fina brickor och underlägg med mönster av afrikanska kitenge tyger.  Vinsten förmedlas genom Nkingas Vänner och gör det möjligt för alla fattiga kvinnor att tryggt föda sina barn på Nkinga sjukhus i Tanzania. Kul att få göra ett samarbete med dem genom att de får låna en del av lokalen till sin försäljning.


De kommande veckorna innan jul är det full rulle. Fredag 16 november så kommer vi att ha en kvinnofest i pingstkyrkans lokaler för våra språkcafe kvinnor. Kvinnorna kommer att ta med mat från deras olika länder och vi kommer umgås, äta och förhoppningsvis dansa tillsammans. Jag och Natalie kommer att pynta kyrkan inför 1:a advent, samt att vi har Second Hand gudstjänst den 1:a advent. Den 10:e dec har vi den årliga julfesten på 12 korgar för våra volontärer och arbetstränande.


Ha en fin vecka/

Emmanuelle


SÖK SANNINGENPå församlingslägret diskuterade vi hur man är lärjunge, vad är sanning och hur hjälps vi åt att leva som lärjungar som söker Sanningen. Jag tror vi alla hoppas på att det här alltid får vara det som präglar vår gemenskap. Lika Jesus, som är full av NÅD och SANNING.

VECKANS BIBELORD

Hebreerbrevet 11:6-8