ATT GÅ UT


Nu är resan mogen som man säger på Swahili. På onsdag åker vi för att vara 3 år i Tanzania. Vi åker inte för att det är ett äventyr, varken jag eller Rebecca är dom som söker speciellt mycket extra spänning i tillvaron. Vi åker inte för att någon människa förväntar sig det, för det har våra föräldrar verkligen varit måna om att inte försöka blanda sig i. Vi åker inte heller för att vi flyr från något i Strängnäs, tvärtom, att lämna Strängnäs för så här lång tid känns som att lämna sin familj. Ni har blivit det för oss här i Sverige.


Vi åker för att vi upplever att vi behövs just där just nu. Det har kommit en konkret kallelse där just våra gåvor råkar passa. Och det vi ännu inte har, det litar vi på att Gud ger när det behövs, “dem han kallar dem rustar han”. Både vi och mina föräldrar, som vi kommer samarbeta med, har stundvis upplevt att det är konstigt motstånd mot att vi ska åka men ändå är det upplevelsen av att Gud bär och möjliggör det som sett omöjligt ut - utan att vi behövt strida för det - som är starkast. Vi har haft diskussioner med Gud, “är det verkligen meningen at vi ska åka” och fått förvissning om att det är rätt beslut för den här tiden. Det är skönt att vi inte behöver vara ensamma.


Vi önskar att ni känner att vår utresa inte är en liten extradel av församlingen utan att vi som familj fortfarande är en del av storfamiljen och att vi arbetar tillsammans - med våra olika gåvor. Det vore arrogant och högmodigt av oss att tro att vi skulle kunna åka utan ert stöd och era förböner. Tack för att ni är ni och för vad ni betyder för oss. Ni får jättegärna höra av er till oss, lite när som helst, och dela livet. Det händer så mycket spännande i Strängnäs nu, Gud har något stort på gång. Njut av det så lyder vi Jesus på alla fronter, så ser vi framemot att höra allt som händer!  //Benjamin


JULGRÖTSLUNCHDen 11 december kl 13.00. ordnar Omsorgsgruppen Julgrötslunch och lite julstämning i kyrkan.


Anmälan till:

Hanne 0704-065464

eller Fredrik 070-570 0967.

VECKANS BIBELORD

Matteus 28:18-20