UTVALD, HELIG OCH ÄLSKADKul, eller hur? Men ganska svårt att ta till sig, kan det verkligen vara sant. Skulle Gud, universums skapare och upprätthållare, se mig som helig, älskad och utvald. Det finns ju så många andra människor som på olika sätt är bättre, duktigare eller kanske bara mer populär. Varför skulle just jag vara unik och speciell. Men det är faktiskt precis det här bibeln berättar för oss.


Så älskade Gud Dig att Han gav sin enda son… Redan i moderlivet såg Han dig… Med evig kärlek har Han älskat dig… Skapad till Hans avbild… Till och med håren på ditt huvud är räknade!


Dina misstag och det som du skäms över och inte vill berätta för någon, det ser Gud och Hans bild av dig är fortfarande: utvald, helig och älskad.


För Han har betalt ett högt pris för oss var och en. Han älskar oss och Han har gjort oss rättfärdiga, heliga och utvalt oss i och med Hans död och uppståndelse.


Precis så får vi se på Hans församling, som vi är en del av. Församlingen i Strängnäs är alltså utvald, helig och älskad.


Välkommen Du också att vara med i en samling av brustna, trasiga, trötta människor som genom Hans nåd funnit att de är älskade, utvalda och upprättade.


Gud välsigne Dig rikligen denna vecka!
/Fredrik
VARA MED I EN HEMGRUPP?En hemgrupp är en utmärkt plats att få diskutera sina frågor i en mindre grupp och se om bibeln kan ge svaren. I gruppen kommer man varandra närmre och uppmuntras att leva av tro, konkret, i vardagen.

Kontakt: benjamin.nyman(at)ibra.se

VECKANS BIBELORD

Kolosserbrevet 3:12-16