NÄR MÄNNISKOR FÅR HÖRA


Människor längtar efter vissa saker i livet, glädje, frid, hälsa och trygghet. Beroende på vem du pratar med kommer du kanske få olika betoning på vad som är viktigt för just den individen. Saknas dock någon av dessa fyra så kommer man inte känna sig hel. Evangeliet om Jesus täcker alla dessa behov, på alla plan! Talar du med en människa så kan du vara HELT SÄKER på att Jesus kan fylla vilket tomrum som helst. Och Han vill det också.


Jag blir lycklig när jag ser de som fått höra om Guds plan för dem, som förstått vem Jesus är och vilken väg som öppnas för dem som tar emot Honom. Plötsligt är Skaparens alla rikedomar tillgängliga. Allt som är genuint gott och som är gott för alla finns där. Oavsett vem du är. Skatterna finns för att alla ska få ta del av dem. 


Om du någongång tycker att det är konstiga siffror vi presenterar härifrån (Ca 3 personer frälsta per dag, varje dag, i år - 687 totalt), att det ser mycket ut, så kom ihåg att det inte är märkligare än att evangeliet får möta människor som längtar. Ibland är det någon som saknar familj, någon som saknar arbete, någon som inte har fått frid i sitt andliga sökande, någon som gråter. Ibland kommer Jesus i en dröm, ibland har man stött på en människa som visade kärlek som man inte upplevde att man förtjänade - vilket ledde till frågor och som fann sitt svar i Evangeliet om vår frälsare Jesus. 


Vi människor duktiga på att hitta substitut för grundläggande behov. Glädjen i att vara nöjd med det Gud ger byts ut till jakten på flyktig lycka - i saker och i upplevelser. Skatten vid regnbågens slut verkar alltid finnas runt knuten, men all strävans lön är ju lika flyktig som just slutet på regnbågen. Lyckojakten mättar inte hungern efter den fulla och genuina lycka som bara vilan i Gud kan ge. Mänsklig trygghet räcker bara ända tills livet kraschar. När man istället vet att man är trygg hos Gud oavsett vad, att inget ont kan drabba oss som inte Han tillåter - att om det tillåts så finns ett högre syfte som Han har koll på - då är man aldrig rädd. Gud ger allt detta till de som tror. Men för att de ska tro måste någon berätta det för dem, visa det för dem. Låt oss som församling lysa utan att dölja det ljus vi fått. 


/Benjamin Nyman

VARA MED I EN HEMGRUPP?En hemgrupp är en utmärkt plats att få diskutera sina frågor i en mindre grupp och se om bibeln kan ge svaren. I gruppen kommer man varandra närmre och uppmuntras att leva av tro, konkret, i vardagen.

Kontakt: benjamin.nyman(at)ibra.se

VECKANS BIBELORD

Matteus 5:14-16